Dotari medicale si echipamente veterinare

Pentru a asigura servicii medicale de calitate, clinica veterinara non-stop Tazy Vet este dotata cu aparatura medicala de calitate:

Aparat analize biochimie "Reflovet Plus"

clinica veterinara Tazy Vet - aparat analize biochimie Reflovet Plus

Unul dintre cele mai performante aparate pentru analiza biochimica a sangelui, "Reflovet Plus", produce rezultate rapide si precise pentru pacientii clinicii noastre.

Pe baza sistemului "biochimie uscata", aparatul este astfel construit incat sa elimine eroarea umana, iar rezultatele sa fie rapide si exacte. "Reflovet Plus" este un analizor foarte flexibil, probele putand fi realizate din sange integral, ser sau plasma. Din aceste motive, Reflovet Plus ajuta medicii din clinica veterinara Tazy Vet in stabilirea unui diagnostic corect, precum si in eficienta tratamentelor.De asemenea, este foarte util in evaluarea starii de sanatate a pacientilor ce vor fi supusi interventiilor chirurgicale.

Ecograf "Aquila"

clinica veterinara Tazy Vet - ecograf Aquila

Ecograful "Aquila"de la Esaote (divizia medicala Philips) si-a consolidat pozitia de lider in preferintele medicilor veterinari.

Dedicat exclusiv practicii medicale veterinare, acest aparat produce imagini mare fidelitate a tesuturilor examinate si ofera clinicii veterinare Tazy Vet posibilitatea unei game largi de masuratori si investigatii in obstetrica-ginecologie, neonatologie,urologie, medicina interna dar si medicina de urgenta, cardiologie si ortopedie.

Aparat de fizioterapie "DuoterPlus"

clinica veterinara Tazy Vet - aparat de fizioterapie DuoterPlus

Aparat de ultima generatie pentru fizioterapie caini prin electroterapie si laser-terapie.

Aparatul de fizioterapie "DuoterPlus" foloseste curenti diadinamici, galvanici, interferentiali si alte forme de curenti folositi in mod curent in tratamentul fizioterapic al problemelor articulare acute, cronice sau degenerative, problemelor de coloana, problemelor circulatorii periferice si managementul durerii. De asemenea, cu sonda de 150 mW si 820 nm (laser de intensitate slaba si efect profund) putem trata o serie de afectiuni intre care amintim inflamatii acute si cronice articulare, bursite, tendinite, probleme reumatoide, coxartroze, probleme musculare si managementul durerii.

Unitatea electrochirurgicala "Maravet 150W"

clinica veterinara Tazy Vet - aparat electrochirurgie Maravet

Unitatea electrochirurgicala "Maravet 150W" este un dispozitiv complex folosit in chirurgie. Este de un real ajutor in interventiile minore si medii, dar se dovedeste un instrument indispensabil si in operatiile laborioase ca de exemplul formatiunile tumorale foarte vascularizate.

Prin modulele PURE CUT se pot realiza incizii fine, in modulul BLENDED CUT se obtin incizii concomitent cu coagularea, iar in modulul CONTACT COAG, se obtine coagularea vaselor mici si medii din zona de contact. Modulul SPRAY COAG realizeaza coagularea instantanee a capilarelor multiple iar prin BIPOLAR COAG se obtine coagularea bipolara si microbipolara. De asemenea, unitatea electrochirurgicala dispune si de un sistem activ de protectie impotriva supraincalzirii, caderii tensiunii si sistemul NEMSY (Neutral Electrode Monitoring System), care sporesc siguranta pacientilor.

Sala Chirurgie Veterinara

clinica veterinara Tazy Vet - lampa scialitica

Sala de chirurgie este echipata complet pentru a putea efectua operatii de la cele mai simple pana la cele in regim de urgenta.


Castrari, traumatisme ce necesita interventii chirurgicale majore, corpi straini, torsiuni gastrice sau fracturi se pot remedia in clinica veterinara Tazy Vet de catre echipa noastra de medici competenti in chirurgie.

Anestezie inhalatorie de uz veterinar

clinica veterinara Tazy Vet - aparat de anestezie inhalatorie de uz veterinar

Pentru interventiile chirurgicale veterinare si o suma de alte manopere, animalul trebuie anesteziat. Cea mai raspandita, facila si economica anestezie este cea "clasica", intravenoasa. In ultimii ani insa si-a facut simtita prezenta si in domeniul veterinar, din ce in ce mai mult, anestezia inhalatorie.

Anestezia inhalatorie in chirurgia veterinara este in mod cert de preferat anesteziei clasice, intravenoase. In primul rand pentru ca substanta activa nu este metabolizata de organism, ci este excretata ca atare la nivelul plamanilor (se evapora prin respiratie). De asemenea, dozarea agentului anestezic se poate face mult mai bine si mai exact, anestezia indusa este mai profunda iar trezirea mai rapida. Anestezia inhalatorie este indicata in primul rand in operatiile animalelor cu boli metabolice (insuficiente renale, hepatice), grupa seniorilor si in cazul operatiilor chirurgicale veterinare de lunga durata. Recomandarea noastra este consultul cardiologic preoperator si analizele de biochimie si hematologie.

Acest tip de anestezie este foarte util si in cazul interventiilor chirurgicale pe animale exotice (perusi, papagali, iepuri, reptile, porcusori de Gineea etc).

Puls-oximetrul de uz veterinar

clinica veterinara Tazy Vet - puls-oximetrul de uz veterinar

In clinica veterinara Tazy Vet folosim pentru monitorizarea pacientilor caini si pisici puls-oximetrul Mindray PM-60.

Determinarea saturatiei de oxigen si ritmul cardiac sunt informatii vitale de care medicii au nevoie atat in timpul anesteziei, fie ea intravenoasa sau inhalatorie cu isofluran, cat si in cazul pacientilor care ajung in clinica in regim de urgenta in urma politraumatismelor sau intoxicatiilor.

Puls-oximetrul si-a dovedit calitatile si a devenit o componenta vitala a monitorizarii in timp real a pacientilor animale in clinica veterinara Tazy Vet, mai ales in interventiile chirurgicale veterinare.

Aparat de detartraj cu ultrasunete "Blue Tech"

clinica veterinara Tazy Vet - aparat de detartraj ultrasunete Blue Tech

Aparatul de detartraj "Blue Tech" este un instrument indispensabil in igiena orala a cainilor si pisicilor.


Se cunoaste faptul ca lipsa periajului determina depunerea de tartru. Simplu de folosit si cu o eficienta dovedita, aparatul de detartraj "Blue Tech" curata tartrul depus la nivelul dintilor fara riscul lezarii gingiei animalelor dumneavoastra.

Microscop "Premiere"

clinica veterinara Tazy Vet - microscop Premiere

Microscopul "Premiere", microscop cu lumina rece (halogen), permite efectuarea unei game largi de analize in cabinetul nostru veterinar.

Examene microscopice de piele sau par si raclat cutanat pentru identificarea diferitelor ciuperci si paraziti, examene microscopice de sange pentru identificarea diferitilor paraziti sanguini (babesia, hemobartonella, dirofilaria, leptospira, etc) si multe alte analize se pot executa in cabinetul veterinar Tazy Vet datorita acestui microscop.

Ambulanta veterinara

clinica veterinara Tazy Vet - ambulanta veterinara

Ambulanta veterinara, echipata operational complet pentru a face fata celor mai delicate situatii de urgenta, ofera asistenta medicala specializata.

Medici cu indelungata experienta in medicina de urgenta ofera pacientilor ingrijirea de care au nevoie in situatiile de criza sau deplasarea pacientului in regim de urgenta la clinica veterinara. De asemenea, putem efectua ecografii la domiciliul clientului sau consultatii si tratamente in regim ambulatoriu.

Sala Frizerie

clinica veterinara Tazy Vet - sala frizerie

Impreuna cu colaboratorii nostri, specialisti in frizerie si grooming, putem asigura toate serviciile unui salon de frumusete de lux.

Pe baza de programare, tuns, spalat, trimat, toaleta completa dau o noua dimensiune expresiei "ras-tuns-frezat". La nevoie putem asigura si tuns/ toaletaj competitional.


Va asteptam la clinica veterinara non-stop Tazy Vet - str. Iosif Albu nr. 74, sector 3 (zona Balta Alba / Titan, in spatele supermarketului Auchan, vedeti harta).